Hozzávalók :
Hozzávalók :
+ rizs
Hús előkészítés : A karaj szeleteket sózzuk borsozzuk és kevés zsíradékon megsütjük .
A hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon egy kevés sóval lepíritjuk . Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a szeletekre vágott gombát . Elpárologtatjuk a kiengedett nedvességet , kissé összepíritjuk . Ízesítjük sóval , borssal ( használhatunk zöldfűszereket is ). Ha liszttel szeretnénk sűriteni akkor az összepirítás után egy kevés lisztet szórunk rá , összekavarjuk felengedjük vízzel . Kicsit több vízzel engedjük fel mint amennyi ellepi .Egy tálba a tejfölt habverővel elkeverjük és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombásraguhoz és összeforraljuk . Ha pedig keményítővel dolgozunk akkor ráérünk most hozzáadni annyi elkevert keményítőt amíg tejszínállagú nem lesz . A megsütött húsokat beletesszük a raguba és 1-2 percig összefőzzük.
Köretnek párolt rizst adunk .
Gombástekercsekhez :
Hagymás tört burgonya:
Fűszervaj készítése : 1db teavaj , 1 kk mustár ,1kk ketchup , egy csipet só , örölt bors , majoranna, egy kevés római kömény
A vajat kicsit hagyjuk megpuhulni és össze keverjük habverő segítségével a többi hozzávalóval.
A fűszervaj felét habzsákba töltjük és egy tálcára a képen látható formára kinyomkodjuk hűtőben vagy fagyasztóban hűtjük .
Karaj: 1 kg karaj egészben , sertés bél háló , fűszervaj, só , bors
A karajt a közepén felszúrjuk egy késsel amibe a fűszervaj másik felét töltjük be ! A karaj külsejét alaposan sózzuk ,borsozzuk . A bélhálót kiterítjük és a közepébe beletesszük a karajt és friss zsálya leveleket teszünk rá és szépen becsomagoljuk . És mehet 180-200 fokra szép pirosra sütjük.
Készítünk egy párolt rizst !
Gombás répás ropogós:
Besamel : teavaj , liszt , tej, só
Fél teavajat olvasztunk annyi lisztet teszünk hozzá hogy kemény állagú legyen , kevés tejet adunk hozzá és sót ! A lényeg hogy formázható állagú legyen ! Kihűtjük !
Zöldségek : 2 répa ,fél kg gomba, só , zsiradék ( olivaolaj, vaj)
A zölségeket megmossuk a répát megpucoljuk és kis méretüre vágjuk őket . Egy kevés olivaolajon előszőr egy kis vízet öntünk hozzá ( +só )és szép lassan puhára főzzük és lepárologtatjuk a víztartalmát és kicsit megsüthetjük .Kihütjük!
A besamelal összeturmixoljuk és formázzuk ! ( kis golyókra )
Készítűnk egy panír tésztát : 4 tojás , egy kevés víz , 5-6 evőkanál liszt , lenmag ízlés szerint, só , bors
Ebbe meforgatjuk őket és bő olajban kisütjük !
Zöldfűszeres mártás : 1 kis doboz tejföl , majonéz , só , bors , majoranna , bazsalikom
A hozzávalókat összekeverjük és kész !
A húst felszeleteljük és a közepére ahová töltöttük a fúszervajat egy fűszervaj rózsát helyezünk !
Hosszadalmas recept de nagyon finom és gusztusos étel !