gasztroblog
Receptek , Képek , Ízek
  • Kezdőlap
  • Fényképgaléria
  • Vendégkönyv
  • Blog
  • Kalória
  • Glutén , Laktóz téma
  • Receptek
    • Sütemények
    • Főételek
    • Levesek
  • Szavaz !!!!!!

Fokhagymakrémes karaj tekercs gombával töltve , hagymás vajas tört burgonyával , friss pecsenyelével

Rakott Karfiol

2014.03.08 20:31

Rakott Karfiol

Hozzávalók :


1 nagy fej karfiol
2 kis doboz tejföl
1 kg darálthús
1 nagy csésze rizs
majoranna , fokhagyma, só, bors
2 tojás
kevés vaj
2 fej hagyma


elkészítés

A karfiol rózsáira szedjük és sós forrásban lévő vízbe tesszük és körülbelül 5 percig főzzük majd leszürjük . A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés zsíradékon megpírítjuk majd hozzáadjuk a darálthúst és lassan megpírítjuk  . Ízesítjük , zúzott fokhagymát adunk hozzá . Egy nagy csésze rizst lepíritunk egy kevés olajon , megsózzuk és  másfél csésze forró vizzel öntjük fel , így még nem teljesen fől meg .  Egy magas peremű tepsit kikenünk vajjal hogy szépen megpiruljon az alja . A karfil felét eloszlatjuk egyenletesen az alján . A rizst és a húst összekeverjük és adunk hozzá két tojást . Ezt a keveréket belehalmozzuk a tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk és a többi karfiolt rátesszük. A tejfölöket egy kevés sóval elkeverjük és a tetején eloszlatjuk . 180 fokon pirosra sütkük és tálaljuk .

Hagymás gombaragu karajjal , pároltrizzsel

2014.03.04 17:06

Hagymás gombaragu karajjal , pároltrizzsel

Hozzávalók :

  • 10 szelet karaj
  • 200 g hagyma
  • 500 g gomba
  • 1 kis doboz tejföl ( laktózmentes vagy sima)
  • kukoricakeményítő ( gluténmentes ) vagy gluténmentes liszt
  • olivaolaj , vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só , bors 

+ rizs

elkészítés

Hús előkészítés : A karaj szeleteket sózzuk borsozzuk és kevés zsíradékon megsütjük .

A hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon egy kevés sóval lepíritjuk . Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a szeletekre vágott gombát . Elpárologtatjuk a kiengedett nedvességet , kissé összepíritjuk . Ízesítjük sóval , borssal ( használhatunk zöldfűszereket is ). Ha liszttel szeretnénk sűriteni akkor az összepirítás után egy kevés lisztet szórunk rá , összekavarjuk felengedjük vízzel . Kicsit több vízzel engedjük fel mint amennyi ellepi .Egy tálba a tejfölt habverővel elkeverjük és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombásraguhoz és összeforraljuk . Ha pedig keményítővel dolgozunk akkor ráérünk most hozzáadni annyi elkevert keményítőt amíg tejszínállagú nem lesz . A megsütött húsokat beletesszük a raguba és 1-2 percig összefőzzük.

Köretnek párolt rizst adunk .

 

Fokhagymakrémes karaj tekercs gombával töltve , hagymás vajas tört burgonyával , friss pecsenyelével

2014.02.18 16:04

Gombástekercsekhez : 

  • 10 szelet nyitott szeletelésű karaj
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 kg gomba
  • só,bors
A nyitott karajt óvatosan kiklopfoljuk , sózzuk ,borsozzuk . A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon üvegesre pírítjuk , hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és összesütjük , sózzuk ,borsozzuk . A három fej fohagymát egészben alufólia alatt a sütőben készre sütjük, egy kevés vízet is adhatunk alá, az lény hogy puhára párolodjanak( 150°C) A fokagymát megpucoljuk és egy kis tálba tesszük a puha fokagyma gerezdeket és szétnyokodjuk,ezzel  a karajokat megkenjük . A hagymás gombát szétosztjuk a karajokon és szorosan feltekerjük. Egy tepsibe tesszük a tekercseket és egy kevés olajjal meglocsoljuk azokat és pirosra sütjük (180 °C )

 

Hagymás tört burgonya:

  • 1kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1db vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • só,bors
A burgonyát sós vízben puhára főzzük . A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és bele tesszük a finomra vágott hagymát ,  üvegesre sütjük . Hozzáadjuk a sót , borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldet és a megfőtt és leszűrt burgonyához adjuk és krumlitörővek összepépesítjük .
 
Pecsenyelé :A tekercssek alóli zsírt beleöntjük egy kis lábasba és paradicsompürét rozsdabarnára karamellizálunk a zsiradékba erre lisztet szórunk és vízzel felengedjük .
Összes cikk

Sertés hálóban sült zsályás karaj , fűszervajjal , párolt rizzsel, zöldfűszeres tartármártással és lemnmagvas bundában sült sárparépás gombás ropogóssal (glutén- és laktózmentes  termékekből )

elkészítés

Fűszervaj készítése : 1db teavaj , 1 kk mustár ,1kk ketchup , egy csipet só , örölt bors , majoranna, egy kevés római kömény

A vajat kicsit hagyjuk megpuhulni és össze keverjük habverő segítségével a többi hozzávalóval.

A fűszervaj felét habzsákba töltjük és egy tálcára  a képen látható formára kinyomkodjuk hűtőben vagy fagyasztóban hűtjük .

Karaj: 1 kg karaj egészben , sertés bél háló , fűszervaj, só , bors

A karajt a közepén felszúrjuk egy késsel amibe a fűszervaj másik felét töltjük be ! A karaj külsejét alaposan sózzuk ,borsozzuk . A bélhálót kiterítjük  és a közepébe beletesszük a karajt és friss zsálya leveleket teszünk rá és szépen becsomagoljuk . És mehet 180-200 fokra szép pirosra sütjük.

Készítünk egy párolt rizst !

Gombás répás ropogós: 

Besamel :  teavaj , liszt , tej, só

Fél teavajat olvasztunk annyi lisztet teszünk hozzá hogy kemény állagú legyen , kevés tejet adunk hozzá és sót ! A lényeg hogy formázható állagú legyen  ! Kihűtjük !

Zöldségek : 2 répa ,fél  kg gomba, só , zsiradék  ( olivaolaj, vaj)

A zölségeket megmossuk  a répát megpucoljuk és kis méretüre vágjuk őket . Egy kevés olivaolajon előszőr egy kis vízet öntünk hozzá ( +só )és szép lassan puhára főzzük és lepárologtatjuk a víztartalmát és kicsit megsüthetjük .Kihütjük!

A besamelal összeturmixoljuk és formázzuk ! ( kis golyókra )

Készítűnk egy panír tésztát : 4 tojás , egy kevés víz , 5-6 evőkanál liszt , lenmag ízlés szerint, só , bors

Ebbe meforgatjuk őket és bő olajban kisütjük !

Zöldfűszeres mártás : 1 kis doboz tejföl , majonéz , só , bors , majoranna , bazsalikom 

A hozzávalókat összekeverjük és kész !

 

A húst felszeleteljük és a közepére ahová töltöttük a fúszervajat egy fűszervaj rózsát helyezünk !

Hosszadalmas recept de nagyon finom és gusztusos étel !

 

 

 

Kezdőlap > Receptek > Főételek

Címkék

  • linzer
  • lepény
  • lekvár
  • sütemény

Elérhetőség

gasztroblog zsidokornel@indamail.hu
© 2014 Minden jog fenntartva.
Készíts ingyenes honlapotWebnode
  • Kezdőlap
  • Oldaltérkép
  • RSS
  • Nyomtatás
 
Ez a weboldal a Webnode-dal készült
Neked is hatásos weboldalad lehet, ingyen!
Próbáld ki