Egy kis visszatakintés a karácsonyi süteményekhez elsőként a beiglihez . A beigli elkészítésénél több szempontra is figyelnünk kell hogy tökéletes beiglit készítsünk , oda kell figyelnünk a tészta állagára a töltelék nedvességére a tekerésre a kenésre a szurkálásra és sütésre is . A következő receptet pozsonyi kifli készítésére is fel lehet használni ! 
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg cukor (sütőcukor)
- 1 csipet só
- 2 tojássárgája
- 3 ek tejföl
- morzsolásnyi élesztő (kb.0,3 dkg)
Töltelékhez:
- 35 dkg darált mák vagy dió
- 0,7 dl forró víz
- 17 dkg cukor
- fél citrom héja
- esetleg 1 marék mazsola
Tetejére:
- 1 nagy tojás sárgája és fehérje szétválasztva
elkészítés
- A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, citromhéjjal, és leforrázzuk a vízzel.
- A tésztát szétosztjuk és az egyik részt négyzet alakúra nyújtjuk a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén a széleinél hagyjunk szabadon egy kis részt .
- A széleit hajtsuk be és tekerjük fel
- Elöször kenjünk be tojássárgájával hagyjuk megszáradni aztán tojásfehérjével amit szintén hagyjuk megszáradni . ( hűvős helyen hagyjuk megszáradni )
- 180 °C -os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük .