Fokhagymakrémes karaj tekercs gombával töltve , hagymás vajas tört burgonyával , friss pecsenyelével

2014.02.18 16:04

Gombástekercsekhez : 

  • 10 szelet nyitott szeletelésű karaj
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 kg gomba
  • só,bors
A nyitott karajt óvatosan kiklopfoljuk , sózzuk ,borsozzuk . A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon üvegesre pírítjuk , hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és összesütjük , sózzuk ,borsozzuk . A három fej fohagymát egészben alufólia alatt a sütőben készre sütjük, egy kevés vízet is adhatunk alá, az lény hogy puhára párolodjanak( 150°C) A fokagymát megpucoljuk és egy kis tálba tesszük a puha fokagyma gerezdeket és szétnyokodjuk,ezzel  a karajokat megkenjük . A hagymás gombát szétosztjuk a karajokon és szorosan feltekerjük. Egy tepsibe tesszük a tekercseket és egy kevés olajjal meglocsoljuk azokat és pirosra sütjük (180 °C )

 

Hagymás tört burgonya:

  • 1kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1db vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • só,bors
A burgonyát sós vízben puhára főzzük . A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és bele tesszük a finomra vágott hagymát ,  üvegesre sütjük . Hozzáadjuk a sót , borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldet és a megfőtt és leszűrt burgonyához adjuk és krumlitörővek összepépesítjük .
 
Pecsenyelé :A tekercssek alóli zsírt beleöntjük egy kis lábasba és paradicsompürét rozsdabarnára karamellizálunk a zsiradékba erre lisztet szórunk és vízzel felengedjük .