
Hozzávalók :
-
10 fej fokhagyma
-
1 fej vöröshagyma
-
1 laktózmentes tejföl
-
petrezselyemzöld
-
só
-
bors
-
gluténmentes liszt
-
olivaolaj
elkészítés
A vöröshagymát finomra vágjuk és a fokhagymával eggyüt olivaolajon kicsit piritjuk és egy kevés vízzel pároljuk(adhatunk hozzá sót ) . Víssza piritjuk egy kicsit ha elpárolgott a víz ha puha a hagyma és a fokhagyma akkor lisztszórással sűritjuk és felengedjük vízzel . Ha felforrt akkor tejföllel dúsitunk rajta (hőkiegyenlítés ). Botmixer segítségével krémmes állagúvá turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemmel megszórjuk és tálalhatjuk.
+ lehet adni a tálalásnál piritott zsemlekockákat vagy sült baconszalonna kockákat