Fokhagymakrémleves

2014.02.19 17:40

Hozzávalók :

  •  10 fej fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 laktózmentes tejföl

  • petrezselyemzöld

  • bors

  • gluténmentes liszt

  • olivaolaj



elkészítés


 A vöröshagymát finomra vágjuk és a fokhagymával eggyüt olivaolajon kicsit piritjuk  és egy kevés vízzel pároljuk(adhatunk hozzá sót ) . Víssza piritjuk egy kicsit ha elpárolgott a víz ha puha a hagyma és a fokhagyma akkor lisztszórással sűritjuk és felengedjük vízzel . Ha felforrt akkor tejföllel dúsitunk rajta (hőkiegyenlítés ). Botmixer segítségével krémmes állagúvá turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemmel megszórjuk és tálalhatjuk.

+ lehet adni a tálalásnál piritott zsemlekockákat vagy sült baconszalonna kockákat