Hagymás gombaragu karajjal , pároltrizzsel

2014.03.04 17:06

Hagymás gombaragu karajjal , pároltrizzsel

Hozzávalók :

  • 10 szelet karaj
  • 200 g hagyma
  • 500 g gomba
  • 1 kis doboz tejföl ( laktózmentes vagy sima)
  • kukoricakeményítő ( gluténmentes ) vagy gluténmentes liszt
  • olivaolaj , vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só , bors 

+ rizs

elkészítés

Hús előkészítés : A karaj szeleteket sózzuk borsozzuk és kevés zsíradékon megsütjük .

A hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon egy kevés sóval lepíritjuk . Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a szeletekre vágott gombát . Elpárologtatjuk a kiengedett nedvességet , kissé összepíritjuk . Ízesítjük sóval , borssal ( használhatunk zöldfűszereket is ). Ha liszttel szeretnénk sűriteni akkor az összepirítás után egy kevés lisztet szórunk rá , összekavarjuk felengedjük vízzel . Kicsit több vízzel engedjük fel mint amennyi ellepi .Egy tálba a tejfölt habverővel elkeverjük és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombásraguhoz és összeforraljuk . Ha pedig keményítővel dolgozunk akkor ráérünk most hozzáadni annyi elkevert keményítőt amíg tejszínállagú nem lesz . A megsütött húsokat beletesszük a raguba és 1-2 percig összefőzzük.

Köretnek párolt rizst adunk .