Hagymás gombaragu karajjal , pároltrizzsel

Hozzávalók :
- 10 szelet karaj
- 200 g hagyma
- 500 g gomba
- 1 kis doboz tejföl ( laktózmentes vagy sima)
- kukoricakeményítő ( gluténmentes ) vagy gluténmentes liszt
- olivaolaj , vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só , bors
+ rizs
elkészítés
Hús előkészítés : A karaj szeleteket sózzuk borsozzuk és kevés zsíradékon megsütjük .
A hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon egy kevés sóval lepíritjuk . Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a szeletekre vágott gombát . Elpárologtatjuk a kiengedett nedvességet , kissé összepíritjuk . Ízesítjük sóval , borssal ( használhatunk zöldfűszereket is ). Ha liszttel szeretnénk sűriteni akkor az összepirítás után egy kevés lisztet szórunk rá , összekavarjuk felengedjük vízzel . Kicsit több vízzel engedjük fel mint amennyi ellepi .Egy tálba a tejfölt habverővel elkeverjük és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombásraguhoz és összeforraljuk . Ha pedig keményítővel dolgozunk akkor ráérünk most hozzáadni annyi elkevert keményítőt amíg tejszínállagú nem lesz . A megsütött húsokat beletesszük a raguba és 1-2 percig összefőzzük.
Köretnek párolt rizst adunk .