Linzer

2014.02.01 14:49

A Linzer tésztát sok süteményhez felhasználhatjuk akár linzerkarikához akár islerhez , almás lepénynek .

Tésztához :

  • 75 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • kevés tej

+ lekvár a kenéshez

elkészítés

A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citromhéját, s belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Kevés tejjel jól gyúrható masszává alakítjuk.Gyúródeszkán jól átgyúrjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük!

Kis pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megsütjük.

Miután kihűltek megkenjük őket lekvárral, kettesével összeragasztjuk.