A Linzer tésztát sok süteményhez felhasználhatjuk akár linzerkarikához akár islerhez , almás lepénynek .
Tésztához :
- 75 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom lereszelt héja
- kevés tej
+ lekvár a kenéshez
elkészítés
A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citromhéját, s belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Kevés tejjel jól gyúrható masszává alakítjuk.Gyúródeszkán jól átgyúrjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük!
Kis pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és linzerformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megsütjük.
Miután kihűltek megkenjük őket lekvárral, kettesével összeragasztjuk.