Rakott Karfiol

2014.03.08 20:31

Rakott Karfiol

Hozzávalók :


1 nagy fej karfiol
2 kis doboz tejföl
1 kg darálthús
1 nagy csésze rizs
majoranna , fokhagyma, só, bors
2 tojás
kevés vaj
2 fej hagyma


elkészítés

A karfiol rózsáira szedjük és sós forrásban lévő vízbe tesszük és körülbelül 5 percig főzzük majd leszürjük . A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés zsíradékon megpírítjuk majd hozzáadjuk a darálthúst és lassan megpírítjuk  . Ízesítjük , zúzott fokhagymát adunk hozzá . Egy nagy csésze rizst lepíritunk egy kevés olajon , megsózzuk és  másfél csésze forró vizzel öntjük fel , így még nem teljesen fől meg .  Egy magas peremű tepsit kikenünk vajjal hogy szépen megpiruljon az alja . A karfil felét eloszlatjuk egyenletesen az alján . A rizst és a húst összekeverjük és adunk hozzá két tojást . Ezt a keveréket belehalmozzuk a tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk és a többi karfiolt rátesszük. A tejfölöket egy kevés sóval elkeverjük és a tetején eloszlatjuk . 180 fokon pirosra sütkük és tálaljuk .