Kukoricadarás Túrógombóc ( Laktózmentes termékekből és sima termékekből egyaránt elkészíthető )

Hozzávalók :
Főtt darához :
- 125 gramm kukoricadara
- fél l tej (laktózmentes )
- 10 evő kanál xilit vagy sima kristálycukor
- 1 citrom héja
- 1 doboz túró
+
- fél kg darált dió
- cukros tejföl ( 1 kis doboz tejfölhöz 2-3 evőkanál cukor vagy xilit )
elkészítés
A tejet 5 kanál cukorral és a citom héjával felforraljuk és beletesszük a kukoricadarát . Folyamatos kevergetés mellett minnél sűrűbbre főzzük ezután hagyjuk kihűlni . Burgonyanyomón átnyomjuk a kihült darát és a többi cukkoral és a túróval összedolgozzuk. Gombócokat formázunk , meghempergetjük a darált dióba és felmelegítjük mikrohullámsütőben , cukros tejföllel leöntve tálaljuk .
( a darált dió a gluténérzékenyeknek kedvez , lehet pirított cukros zsemlemorzsában is megforgatni )