Kukoricadarás Túrógombóc ( Laktózmentes termékekből és sima termékekből egyaránt elkészíthető )
Hozzávalók :
Főtt darához :
+
A tejet 5 kanál cukorral és a citom héjával felforraljuk és beletesszük a kukoricadarát . Folyamatos kevergetés mellett minnél sűrűbbre főzzük ezután hagyjuk kihűlni . Burgonyanyomón átnyomjuk a kihült darát és a többi cukkoral és a túróval összedolgozzuk. Gombócokat formázunk , meghempergetjük a darált dióba és felmelegítjük mikrohullámsütőben , cukros tejföllel leöntve tálaljuk .
( a darált dió a gluténérzékenyeknek kedvez , lehet pirított cukros zsemlemorzsában is megforgatni )
Piskóta : ( Glutén mentesen )
A tojást szétválasztjuk , a cukor egyik felét a sárgájába a másik felét a fehérjébe tesszük. a sárgájába egy kevés vízet teszünk kb. fél decit és kihabositjuk ezután a fehérjét is felverjük. A sárgájába bele tesszünk egy kk szódabikarbónát , a lisztet és csomómentesre keverjük beletesszük a tojásfehérjehab felét és elkeverjük utána a másik felét nagyon óvatos mozdulatokkal forgatjuk bele. Zsírpapírral kibélelt tepsibe 160 fokon megsütjük.
Vaníliakrémhez :
A piskótát kettévágjuk és egyenletesen megkenjük a vaníliakrémmel az egyik piskótalapot a másikat ráhelyezzük. Hagyunk egy kevés krémet a külsejére és azt is vékonyan bekenjük. A külsejét pírított szeletelt mandulával szórjuk meg .
Piskóta : ( Glutén mentesen )
A tojást szétválasztjuk , a cukor egyik felét a sárgájába a másik felét a fehérjébe tesszük. a sárgájába egy kevés vízet teszünk kb. fél decit és kihabositjuk ezután a fehérjét is felverjük. A sárgájába bele tesszünk egy kk szódabikarbónát , a lisztet és csomómentesre keverjük beletesszük a tojásfehérjehab felét és elkeverjük utána a másik felét nagyon óvatos mozdulatokkal forgatjuk bele. Zsírpapírral kibélelt tepsibe 160 fokon megsütjük.
Citromkrém:( laktóz és glutén mentes )
A pudingot megfőzzük , kihűtjük. A citrom héját bele reszeljük a levét bele csavarjuk és vajjal kihabositjuk.
Tejszíbhab :
A Piskótát kihütjük felszeleteljük hogy három piskótalapot kapjunk és a citromkrémmel megkenjük a rétegeket , a külsejét is vékonyan megkenjük és tejszínhabbal befedjük .
Egy kis visszatakintés a karácsonyi süteményekhez elsőként a beiglihez . A beigli elkészítésénél több szempontra is figyelnünk kell hogy tökéletes beiglit készítsünk , oda kell figyelnünk a tészta állagára a töltelék nedvességére a tekerésre a kenésre a szurkálásra és sütésre is . A következő receptet pozsonyi kifli készítésére is fel lehet használni !
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére: