
Piskóta : ( Glutén mentesen )
- 10 ek gluténmentes liszt
- 10 tojás
- 6 ek nyírfacukor (xilit)
- szódabikarbóna
- kevés víz
A tojást szétválasztjuk , a cukor egyik felét a sárgájába a másik felét a fehérjébe tesszük. a sárgájába egy kevés vízet teszünk kb. fél decit és kihabositjuk ezután a fehérjét is felverjük. A sárgájába bele tesszünk egy kk szódabikarbónát , a lisztet és csomómentesre keverjük beletesszük a tojásfehérjehab felét és elkeverjük utána a másik felét nagyon óvatos mozdulatokkal forgatjuk bele. Zsírpapírral kibélelt tepsibe 160 fokon megsütjük.
Citromkrém:( laktóz és glutén mentes )
- fél l laktózmentes tej
- 1.5 csomag gluténmentes vaniliás pudingpor
- 3 ek nyírfacukor
- 1 citrom ( reszelt héja , leve )
- laktóz mentes vaj
A pudingot megfőzzük , kihűtjük. A citrom héját bele reszeljük a levét bele csavarjuk és vajjal kihabositjuk.
Tejszíbhab :
- Növényi tejszínhab cukormentes
- nyírfacukor
A Piskótát kihütjük felszeleteljük hogy három piskótalapot kapjunk és a citromkrémmel megkenjük a rétegeket , a külsejét is vékonyan megkenjük és tejszínhabbal befedjük .