Citromtorta

2014.02.11 21:54

Piskóta : ( Glutén mentesen )

  • 10 ek gluténmentes liszt
  • 10 tojás
  • 6 ek nyírfacukor (xilit)
  • szódabikarbóna
  • kevés víz

A tojást szétválasztjuk , a cukor egyik felét a sárgájába a másik felét a fehérjébe tesszük. a sárgájába egy kevés vízet teszünk kb. fél decit és kihabositjuk ezután a fehérjét is felverjük. A sárgájába bele tesszünk egy kk szódabikarbónát , a lisztet és csomómentesre keverjük beletesszük a tojásfehérjehab felét és elkeverjük utána a másik felét nagyon óvatos mozdulatokkal forgatjuk bele. Zsírpapírral kibélelt tepsibe 160 fokon megsütjük.

Citromkrém:( laktóz és glutén mentes )

  • fél l laktózmentes tej
  • 1.5 csomag gluténmentes vaniliás pudingpor
  • 3 ek nyírfacukor
  • 1 citrom ( reszelt héja , leve )
  • laktóz mentes vaj

A pudingot megfőzzük , kihűtjük. A citrom héját bele reszeljük a levét bele csavarjuk és vajjal kihabositjuk. 

Tejszíbhab :

  • Növényi tejszínhab cukormentes 
  • nyírfacukor

A Piskótát kihütjük felszeleteljük hogy három piskótalapot kapjunk és a citromkrémmel megkenjük a rétegeket , a külsejét is vékonyan megkenjük és tejszínhabbal befedjük .